Dagindeling

De behoefte en het welzijn van het kind staan binnen Helen’s Gastouderopvang altijd voorop. Zo heeft ieder kind zijn eigen ritme, welke binnen de opvang anders kan zijn als thuis door alle indrukken. Bij de baby’s word het ritme van thuis zo veel mogelijk gevolgd, om deze reden blijven schoolkindjes ook over op school. Juist op dit moment slapen de peuters vaak en hebben de baby’s hun verzorging nodig.

Ik zal uw kind altijd observeren en volgen om zijn of haar behoeftes te pijlen. Binnen de opvang zijn ze vaak eerder moe door alle indrukken en prikkels, het heeft dan geen zin om een kindje op te houden tot na de lunch, afhankelijk van de tijd eten we dan wat eerder of later. Iedere 2,5-3 uur wordt er iets gegeten, dit varieert tussen divers fruit, rijstwafel, rozijntjes, soepstengel, rauwkost, volkorenbrood met beleg en melk of een drankje van vers fruit en yoghurt. Soms word er ook wel eens gesnoept door zelf pannenkoeken te bakken voor tussen de middag of zelf koekjes, cakejes of eierkoeken te bakken als tussendoortje. Zo is er wel eens een chocolade eitje met de Pasen, een ijsje in de zomer en pepernoten of taaitaai met Sinterklaas.

Tussen de slaapjes en eetmomenten is er natuurlijk nog veel tijd over om te spelen. Als het weer het toelaat zijn we vooral buiten te vinden. De speeltuin, wandelen in de hofjes, stoepkrijten, bellen blazen, spelen met water of er op uit met de bakfiets. Maar ook binnen zijn er leuke en leerzame dingen te doen, denk aan een gym mat, Wobbel (wiebel plank), springmatras, stapstenen, magnetische blokken, Ollie Ella poppen, Duplo, puzzels, spelletjes, Brio trein en auto baan, tekenen en knutselen. Ik maak voornamelijk gebruik van “open” speelgoed en natuurlijke materialen, zodat de kinderen volledig in hun fantasie mee kunnen varen en ik met hen mee. Zo ook meestal geen kleurplaten, maar een bak met o.a. papier, stiften, krijt en potloden.

Openingstijden

Helen’s Gastouderopvang is per 1 april 2021 op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend.

In de ochtend vanaf 06:30 uur kunnen de kinderen worden gebracht, in de avond om 18:00 uur sluit Helen’s Gastouderopvang. Heeft u eerder in de ochtend of later op de avond nog opvang nodig? In overleg kunnen we kijken of de tijden opgerekt kunnen worden.